Як правильно харчуватися в період вагітності
Якщо ви завагітніли, то у вашому житті прийшла пора максимально сильно стежити за своїм харчуванням. Адже неправильно харчування може викликати неправильний розвиток малюка. Поставтеся до цього максимально обережно, ще краще проконсультуйтеся у лікаря.
Інструкція
Рівень складності: Непросто
1 крок
Правильно розділіть свій раціон.
Лікарі рекомендують вагітним приймати їжу 5-6 разів на день. Не треба їсти за двох і навіть до почуття повної ситості. Краще частіше, але потроху, ніж рідше і досхочу. Це сприяє кращому перетравленню їжі і вбирання корисних речовин.
2 крок
При вагітності харчуйтеся виключно екологічно чистими продуктами.
Їжа повинна бути виключно якісної, натуральної, природної та екологічно чистою. Відмовтеся від їжі штучного походження, консервів, продуктів, що містять стабілізатори та емульгатори.
3 крок
Урізноманітніть меню.
Меню вагітної жінки має бути збалансованим, в раціон майбутньої матері повинні входити продукти всіх типів: риба, м'ясо, морепродукти, кисломолочні продукти (кефір, сир), фрукти, овочі, рослинне масло (2-3 ложки в день). У той же час постарайтеся обмежити споживання борошняних виробів та солодощів.
4 крок
Не їжте алергенні продукти.
Скоротіть споживання продуктів, здатних викликати алергію: цитрусові, полуниця, шоколад, деякі види спецій і т.д.
5 крок
Добре пережовувати.
Мало правильно розмежувати свій раціон. Для гарного вбирання корисних речовин необхідно дуже добре пережовувати їжу, крім того, це сприяє потраплянню в шлунок їжі з ідеальною температурою.
6 крок
Правильно готуйте.
Пам'ятайте, термообробка або тривале зберігання в холоді продуктів впливає на їх поживні якості. Варіння проводите на пару, запікайте в духовці, готуйте їжу виключно на маленькому вогні. Намагайтеся не зберігати в холодильнику продукти більше 15 годин.
7 крок
Влаштовуйте розвантажувальні дні.
Ваш лікар може порадити як вам краще "постити" під час вагітності, тобто дотримуватися розвантажувальні дні, споживаючи менше їжі. Особливо це корисно людям з надмірною масою тіла. Але пам'ятайте, вагітність - не час для повноцінних дієт.
Поради та попередження:
- Алкоголь і тютюнопаління негативно позначаються як на ваше здоров'я, так і на здоров'я малюка.
About
Як вибрати продукти для схуднення - два Щоб скласти для себе раціон збалансованого харчування, потрібно пам'ятати, що споживана їжа не повинна бути одноманітна або належати до якоїсь однієї групи продуктів. І все це буде сприяти тому, щоб позбавлятися від надмірної маси тіла і худнути. До…
Як запобігти появі карієсу у дітей Карієс у дітей - досить поширене захворювання. Часто малюки страждають від зубного болю, але похід до стоматолога страшить їх ще більше. Щоб карієс не потурбує Ваших дітей ніколи, про це повинні подбати батьки, зокрема починати профілактику карієсу…
Як усунути неприємний запах тіла, який викликають продукти харчування. Чи знаєте ви, що продукти харчування впливають на запах тіла людини? Це дійсно так, то що ми їмо, впливає не тільки на стан клітин організму, шкіри і волосся, але також впливає на склад поту, а значить і на його запах. Тому, стежачи за своїм…
Як вибрати продукти для схуднення - три Продовжуємо підбирати правильні продукти, для того, щоб забезпечити організму процес схуднення. Для того, щоб схуднути перше, що потрібно зробити - це налагодити правильне харчування. Адже надмірна маса тіла може до пори до часу не шкодити, але і…
Як скласти меню дитини? Меню вашої дитини безпосередньо має залежати від віку вашого чада. Зазвичай протягом першого року життя малюка годують за певною схемою, яка описана в багатьох книжках для молодих мам. А от коли дитина стає старше, його меню має бути більш…
Як правильно харчуватися при гастриті Гострий гастритЯкщо шлунок нічого не хоче приймати, крім обридлої вівсянки, то саме час дізнатися, що при захворюванні шлунка може виявитися корисним і як урізноманітнити їжу при гастриті з підвищеною і зниженою кислотністю.ІнструкціяРівень…
Як позбавиться від печії при вагітності? Печія при вагітності - це неприємність, яка відвідує багатьох жінок у II-III триместрах. З'явившись після чергового прийому їжі, неприємні больові відчуття можуть тривати всього пару хвилин, а можуть і затягнутися на кілька годин. Завдяки…
Що можна їсти мамі, що годує? Планування сім'ї - це відповідальний крок у житті подружжя. Чимало зусиль слід докласти для того, щоб на світ з'явився міцний і здоровий немовля. Організація здорового способу життя матері після народження дитини - це те, на що слід звернути…
Вітаміни та мінерали в нашому раціоні Сьогодні нікого не треба переконувати в тому, що однією зі складових частин нашого раціону повинні бити вітаміни і мінерали, які мають життєво-важливе значення в складній схемі біохімічного обміну у людини. Але не варто стрімголов приймати без…
Як правильно харчуватися, щоб схуднути Більшість сучасних жінок помилково вважають, що процес схуднення нерозривно пов'язаний з виснажливими дієтами. Однак даний метод позбавлення від зайвої ваги не тільки завдає серйозної шкоди організму, але і володіє досить короткочасним ефектом.…
Як рахувати калорії Якщо Ви хочете схуднути або навпаки поправитися, Вам необхідно буде навчитися правильно підраховувати калорії. Навіщо це потрібно? По-перше, за допомогою підрахунку енергії, яку Ви вживаєте за день, у Вас з'являється можливість стежити за…
Які продукти спалюють жири Чим ближче літо, тим частіше ми починаємо замислюватися про стрункість фігури, шукаємо різні дієти і болісно підраховуємо калорії. Насправді можна схуднути, не відчуваючи при цьому голоду, адже є продукти, що спалюють жири, вживаючи їх ми витрачаємо…
Правильне харчування під час вагітності. Матусі! Підкажіть, як харчуватися під час вагітності, щоб набрати як годиться 10-12кг? Щоб і не розвезло і малюкові було добре? Нехочу бути колобком на ніжках)))Оксана ЛогіноваЯк каже моя бабуся: «При вагітності все корисно, що в рот полізло». Але…
Діатез у дитини, що знаходиться на грудному вигодовуванні Моєму синочку три місяці, у нього сильний діатез, лікарі кажуть, мовляв, сядьте на дієту і припиняйте підгодовувати сумішшю. Але я не можу, молока дуже мало, якщо не буду харчуватися нормально, взагалі пропаде і суміш даю, щоб голодний не був. Що…
Дієта годуючої матері. Здравствуйте. Моїй дитині 2,5 міс, дівчинка на грудному вигодовуванні спочатку у неї спостерігався запор не могла цілодобово ходити в туалет, я їй змащувала прохід дитячої милом або кремом після цього вона сходить, тепер вже тижнів 2 спостерігається…
Які вітаміни приймати під час вагітності Вагітність - Дуже важливий етап у житті кожної жінки. У цей період кожної майбутній мамі необхідно дбати про своє здоров'я, адже від цього залежить і здоров'я її майбутнього малюка. Особливу увагу слід приділити харчуванню. Весь свій раціон слід…