Чому мусульмани не їдять свинину




Іслам це монотеистическая світова релігія. Саме слово перекладається як «підпорядкування»Або як«покірністьЗокрема законам Аллаха. Прихильників цієї релігії називають мусульманами. Аллах в цій релігії вважається єдиним Богом, Творцем, Творцем і Упорядником всього сущого на землі. І якщо слідувати мусульманським поглядам, то ніхто інший такими якостями не володіє. В Корані (Головної священній книзі мусульман) говориться про те, що Аллах вічний і існував завжди, що він ніколи не народив і не був народжений. Відсутності Аллаха - неможливо, а його існування необхідно для світобудови. Крім цього в Корані говориться про багато інших речей, наприклад, чому мусульманам не можна їсти свинину.

  • У священному писанні сказано про те, що за всі благі харчів, які дані людині, необхідно вихваляти Бога, у випадку, якщо ви йому поклоняєтеся. Також крім цього там йдеться про те, що в їжу ні в якому разі не можна приймати мертвечину, свинину, кров і все те, що було вбито з ім'ям когось іншого, а не Аллаха.
  • Але також в Корані робиться уточнення, яке показує, наскільки Аллах милостивий і здатний до прощення. У ньому говориться, що кожен, кого примусили до такої забороненою їжі, хто не був нечестивцем або свавільників, на тому і не буде гріха. Після цього стає зрозуміло, чому мусульмани не їдять свинину.
  • Ще у багатьох така заборона асоціюється з біблійним. Адже в Біблії також сказано, що свиня є нечистою твариною, і що не можна їсти її м'ясо і торкатися до трупів. Оскільки хоч копита у неї роздвоюються, жуйку вона не жує. У цьому можна помітити схожість поглядів християн і мусульман на деякі речі.
  • Варто також відзначити, що в цих заборонах є частка здорового глузду. Адже Бог своїми заборонами прагне вберегти людину від того, що буде для нього шкідливо, а також бридко і гріховно. Але навіть дослідження вчених деколи співпадають з тим, що говориться в священних книгах.
  • Люди, які люблять свиняче м'ясо, на захист себе часто говорять про те, що в давнину її забороняли в жарких країнах, оскільки там не було холодильників і можливості охолодження. Тому м'ясо швидко ставало непридатним. Але це не зовсім так. Навіть зараз багато лікарів, вважають, що вживання свинячого м'яса ставить під загрозу людське здоров'я та життя.
  • Вчені у своїх дослідженнях встановили, що після прийому в їжу свинини, людина може заразитися трихінельозом. Збудником цього неприємного захворювання є паразит, який живе в свині - «трихінели». Стан людини при захворюванні сильно погіршується. У людини піднімається температура, з'являються жахливі головні болі, також з'являється біль у м'язах, спостерігається лихоманка, нудота, блювота, серцево-судинна недостатність.
  • Любителі свинячого м'яса можуть заперечити, що паразити можуть жити і в тілі корови, і в тілі вівці. Але це тільки частково так. Паразити, які живуть в організмах корів і овець, гинуть при термічній обробці і не становлять загрози людині. А от трихінели не гине навіть після обробки в надвисоких або наднизьких температурах. Тому єдиним способом уберегтися від цього захворювання, це повністю відмовитися від вживання свинини.
  • Варто також відзначити, що крім трихінел, в організмі свині живе безліч інших не найприємніших речей, наприклад різних вірусів, які дуже продуктивно в ній розмножуються. Наприклад, інфекційний вірусний енцефаліт може призвести до вкрай важких ускладнень. Судоми, параліч, порушення дихання і ковтання, розлад психіки - Це далеко не весь список речей, які можуть бути викликані вживанням даного м'яса.
  • Але також варто сказати, що при правильному приготуванні, можна уникнути багатьох проблем. Тому вживати свинину чи ні, це особиста справа кожного.






» » » Чому мусульмани не їдять свинину