Як навчитися читати намаз?

Як навчитися читати намаз чоловікам і жінкам

У кожній релігії є свої вимоги і нюанси до служіння Богу. У християн вони не дуже жорсткі. Людині потрібно відвідувати церкву і дотримуватися постів у свята, однак у мусульман вимоги до служіння Аллаху досить високі.




Звертатися до Всевишнього слід відповідально і трепетно. Спочатку ритуал може здатися складністю, але потім він стане зв'язком між Аллахом і віруючим. У цьому вам допоможе молитва про допомогу і прощення, а також щире прославлення Господа. Правила читання намази прості, і якщо ви їх прочитаєте, то зрозумієте це.

Правила читання намазу

Перше правило

Намаз являє собою щоденну молитву, яку здійснюють 5 разів на день. Тому необхідно знати молитовний цикл, який складається з ракаата - порядок дій і слів.

1. "Фаджр"- Ранковий намаз, починають, коли розсіюється темрява ночі і закінчують з першими променями сонця. Він складається з 2 ракаата. Щоб знати не тільки послідовність, але і вчитися самому обряду, зараз ви дізнаєтеся, що таке ранковий намаз.

а) Молиться повинен повернутися в бік кибли (будинок Аллаха) підняти до плечей руки і сказати: «Аллах? У Акбар» (Аллах самий Великий).
б) Потім скласти праву руку на ліву і сказати: «Звертаюся до Аллаха за захистом від проклятого шайтана».
в) Тепер має прочитати суру «Аль-Фатіха».

Щоб візуально ознайомитися, як правильно читати намаз, в кінці статті ми надамо вам відео уроки.

г) Наступним дією є прочитання додаткової сури з Корану.
д) Після цього молиться робить поясної уклін зі словами «Аллах? У Акбар».
е) Також цей уклін повинен супроводжуватися висловом: «Свят мій Великий Господь» (три рази).
ж) Тепер він може випрямитися, тільки при цьому говорити: «Чує Всевишній тих, хто вихваляє Його. Господь наш, лише Тобі хвала ».
з) Висловом «Аллах? У Акбар» має супроводжуватися поклоном до землі і вимовою: «Свят мій Найвищий Господь» (три рази).
і) Після цього віруючий випрямляється зі словами «Аллах? У Акбар», залишається небагато в положенні сидячи і приступає просити прощення: «Господь мій, прости мене, Господь мій, прости мене».
й) «Аллах? У Акбар», віруючий робить другий уклін до землі, який супроводжується тричі фразою: «Субхана раббіяль-а`ля» (Свят мій Найвищий Господь).

Ось перший ракаата і закінчився. Молиться випрямляється зі словами «Аллах? У Акбар», встає і приступає до другого ракаата. Все повторюється заново.

к) Звернення до Господа закінчується тим, що він випрямляється зі словами «Аллах? У Акбар», і читає молитви на колінах. Ці молитви називають «саляват» і «тахіййат».
л) І в кінці, він повинен повернути голову вправо і сказати: Ассаляму `аляйкум уа Рахмат-ллах?» (Мир вам і милість Аллаха), а потім зробити теж саме в ліву сторону.

Обов'язком усіх мусульман є навчитися читати намаз. Це не таке вже й складне заняття.

2. «Зухр» - другий намаз, відбувається опівдні. У цей час сонце від точки зеніту починає схилятися на захід. Обряд складається з чотирьох ракаата.

3. «Аср» - третій намаз, відбувається після обіду. Тоді предмети починають відкидати тіні. Під час намазу сонце стає червоним. У цьому намазі також чотирьох ракаата.

4. «Магриб»- Четвертий намаз, його ще називають західним. Він складається з трьох ракаата. Тоді сонце йде за горизонт і молитва плавно переходить в п'ятий намаз.

5. Як тільки почервоніння сонця змінюється темрявою, настає час «Іші» - нічного намазу. Ракаата чотири.

Відмінностей в намаз практично немає, тільки в другому раакате, після суджуда, віруючий не встає відразу, а сидячи читає молитву «тахіййат». Потім зі словами «Аллах? У Акбар» він встає з колін і приступає до третього ракаата. «Аль-Фатіха» - додаткові сура, читається лише у двох перших ракаата, а в третьому її вже не читають.

Друге правило

Обмивання. Воно буває малим (вуду) і великим (гуслі). Молитва не дійсна, якщо не дотримується ритуал чистоти. Вуду передбачає собою в певному порядку миття різних частин тіла.

Третє правило

Одяг. Не можна одягати облягаючий одяг, речі, як і тіло повинні бути чистими, у чоловіків закривати плечі і ділянку він колін до пояса. У дівчат же все тіло залишається закритим, крім кистей і рук.

Четверте правило

Четверте правило говорить про те, що, коли людина молиться, він повинен бути повернутий в бік кибли. Орієнтуватися можете по мечетях: їх побудували у напрямку до Мекки.

П'яте правило

Це правило говорить про те, що молитва мусульманина повинна виходити з серця.

Тепер кілька правил для дівчат


Аллах не може прийняти намаз, якщо дівчина молилася без покривала. Не можна одягати облягаючий і прозорий одяг. Обмивання буде не дійсним, якщо у дівчат шкіра вимазана фарбою, клеєм та іншими засобами, а також якщо вода через лаку не потрапила на нігті. Винятком можуть бути тільки натуральні фарби. Коли дівчина робить рухи, їй потрібно бути більш зібраною: руки не піднімати високо, лікті притискати до боків, ноги тримати разом, а під час поклону живіт притискати до стегон. Мусульманки можуть ходити в мечеті, але краще молитися вдома.

Відео уроки







» » » Як навчитися читати намаз?