Як полегшити роботу вагітної жінки або жінки з дитиною до 1,5 років
Вагітна жінка або та, у якої є дитина до 1,5 років, мають право продовжувати працювати. Якщо ви впевнені, що праця не зашкодить вашому здоров'ю і вашій дитині, а за маленькою дитиною є кому доглядати, або він відвідує садок, ви маєте право не припиняти працювати. При цьому вам покладаються більш щадні умови або переклад.
Інструкція
Рівень складності: Нескладно
1 крок
У разі вагітності вам неодмінно потрібно взяти мед. висновок, де буде сказано, що вам рекомендується зниження норми виробітку на роботі або ж про те, що дана робота не підходить нинішньому стану вашого організму. Допоможе і вказівку на фактори, які будуть для вас небажані: температура, необхідність перенесення вантажів тощо.
2 крок
Тепер ви можете написати заяву, долучивши до нього мед.заключеніе, вкажіть, що вам потрібно зниження вашої звичайної навантаження, так як ви не в змозі трудитися в повному обсязі. Враховуйте, що наскільки б не знизили вам обсяг роботи, платити вам повинні рівно стільки, як і раніше.
3 крок
У разі як з вагітністю, так і коли у вас дитина до 1,5 років, вимагайте перекладу на легку роботу. При цьому заробіток залишиться такою ж, якою ви отримували і раніше. До того, коли начальство надасть вам нове місце, ви можете не працювати, але постійно отримувати свою зарплату. Це взагалі-то непогана можливість заощадження свого здоров'я і зарплати.
About
Як перевестися на неповний робочий день Неповний робочий день означає, що ви будете працювати менше восьми годин, які вважаються в нашій країні повним робочим днем. Для осіб певної категорії переклад на такий ненормальний режим вважається обов'язком роботодавця за наявності прохання.…
Як працювати напередодні святкових і вихідних днів Святковими вважаються дні, які затверджені законом. При цьому саме в законах, а конкретніше - в Трудовому кодексі РФ. На рівні місто свята не матимуть того значення (тобто з тими ж наслідками), наприклад, вам не нарахують подвійну плату, якщо будете…
До якого місяця мені буде виплачуватися допомога по догляду за дитиною до 1,5 років. Доброго часу доби, мені б хотілося дізнатися до якого місяця мені буде виплачуватися допомога по догляду за дитиною до 1,5 років, якщо дитина народилася 05.04.2012 Галина ЗлобінаЗдрастуйте, Галина.У Російській Федерації діє Федеральний закон «Про…
Дострокова пенсія чи можна оформити пільгову дострокову пенсію, бабусі 51 рік стажу 28 років, по догляду за дитиною інвалідом дитинства, якщо мама розлучена і працює, отримує маленьку зарплату маючи двох дітей? ольгаДобрий день, Ольга! Поняття пільгова пенсія - це…
Щомісячна допомога по догляду за дитиною до 3-х років. Добрий день! Підкажіть, будь ласка, дитячу допомогу можна оформляти тільки з 3 років? Марія Марія, здрастуйте! Після народження дитини її мати має право на соціальні виплати по догляду за нею до досягнення малюком трирічного віку.Зазначені…
Як отримати статус матері - одинаки? у мене є син йому 9 років, два роки тому помер мій цивільний чоловік, зараз я вагітна другою дитиною .Я хочу знати чи є я матір'ю одиначкою, якщо так то що для цього потрібно сделать.чтоби отримувати від держави допомогу на даний момент я працюю .…
Хто повинен виплачувати пособіепо догляду за дитиною якщо підприємство ліквідували? здрастуйте, я працювала до вагітності, в декретну відпустку по вагітності та пологах пішла з підприємства - тобто лікарняний лист мені оплатили, але після пологів фірма ліквідувалася. на даний момент я безробітна, декретну відпустку закінчиться 24…
Оформлення щомісячної допомоги по догляду за дитиною до 1,5 років Здравствуйте! Я не оформила вчасно документи на отримання щомісячної допомоги по догляду за дитиною до півтора років. Зараз дитині 8,5 місяців, чи можу я розраховувати на отримання цієї допомоги, хоча б з моменту подачі заяви? ОльгаЗдрастуйте,…
Допомога по догляду за дитиною-інвалідом Здрастуйте, у мене дитині ставлять інвалідність чи зможу я отримувати допомогу і працювати? катеринаЗдрастуйте, Катерина! Досить багато сімей стикаються з проблемами подібного характеру, крім цього число людей інвалідів у сучасне час складає…
Допомогу на дітей, виплачуваних безробітним громадянам Дайте відповідь будь ласка. Мати дитини стояла на обліку в центрі зайнятості. Отримувала посібники до 29.08.13. Тепер її позбавили допомоги і зняли з обліку 29.08.13. Вона звернулася у відділ соцзахисту за посібником до 1,5 років. Дитина народилася…
Права і пільги матерів, дітей інвалідів Здравствуйте.Я мама одиночка, у дитини вроджена клишоногість, нам дали інвалідність на 1 рік, в пенсійному фонді сказали що я маю право піти на пенсію на 5 років раніше АЛЕ я служу за контрактом у виправній колонії загального режиму, стаж до пенсії…
Права і пільги, надані дітям-інвалідам та їх сім'ям що покладається сім'ї з дитиною інвалідом? у дитини цукровий діабет, вік 3.5 року. якщо можна вкажіть всі Леночка МокінаДобрий день, Олена! Пільги дітям-інвалідам та їхнім сім'ям приблизно такі: 1. Дитина - інвалід має право на отримання пенсії від…
Чи можливий перерахунок допомоги по догляду за дитиною Добрий день. Моїй дитині рік і 3 місяці. Через ситуації в житті ситуації ми не оформили дитячу допомогу. Чи можу я зараз зробити це зараз, і чи виплатять нам ті гроші за рік, що ми не отримували? Що для цього потрібно? Батько є, але ми не…
Як написати заяву на відгул У кожного в житті трапляються дні, коли немає ніякої можливості з'явитися на роботу - будь-то складна сімейна ситуація, або несподівана подія. Буває й так, що колись вам довелося відпрацювати вище норми, або трудитися в свій офіційний вихідний, і…
Йдемо в декретну відпустку Підкажіть будь ласка від якої організації краще піти в декрет від комерційної або державної ?? у чому + і - ?? Зараз працюю в комерційній структурі і є побоювання що так просто в декрет не відпустять ((?? МалюткаЗдравствуйте! Ваші побоювання, що…
Тільки для мам. Як поліпшити ваше фінансове становище Тільки для мам. Як поліпшити Ваше фінансове становище Ви часто запитуєте, чи вистачить Вам грошей, щоб дати малюкові все, що потрібно? Ви вже відмовилися від дорогих іграшок та дитячого одягу модних марок, і купуєте тільки найпростіше і необхідне. І…